Романтика във Франция

0

         романтика и виноФранция е страна известна с хубавото вино, разнообразието на сирена и любовта. Страната е популярна туристическа дестинация, а столицата и Париж е превърната в град на разкоша, забавленията и разточителството. За да се насладите на романтика във Франция е необходимо да прекосите границите с любимия човек. За необвързаните ще споделим, че френските дами са сред най – красивите в Европа, а господата – сред най – галантните.

     Говорейки за романтика във Франция сме задължени да споменем френската столица, Париж. Айфеловата кула е символ както на града, така и на държавата. Носи се поверие, че ако предложите брак на половинката си докато се намирате на кулата, отговорът, който ще получите ще бъде задължително положителен. Прочутият булевард, Шанз Елизе се подрежда сред най – романтичните места в Европа. Китни ресторантчета приветстват посетителите с френски вина и изискана кухня. За да разнообразите френския пейзаж, посетете някои от многобройните абатства, замъци и катедрали. Сред най – известните от тях е катедралата позната като „Парижката Света Богородица“. Ако половинката ви изпитва влечение към историята, може да я зарадвате с тур по френските музеи. Само в Париж, броят им надхвърля 100. Забавлението през нощните часове ще бъде гарантирано в популярния в цял свят клуб „Мулен Руж“. Ако искате да изпитате истинска романтика във Франция, отделете време за Ванс. Това е област, която е била посещавана най – вече от писатели, артисти и художници. Пейзажът е изпъстрен с маслинови гори, кипариси и борове. Мястото привлича влюбени двойки с тишината и спокойствието си. Френските провинции са също предпочитани от младоженците и всички онези, които търсят френската романтика. Малките селца с обширните лозови масиви предлагат на посетителите да опитат от френското гостоприемство и домашно приготвеното вино.

     За да усетиш истинския дух на прочутата романтика във Франция трябва да се отдадеш изцяло на атмосферата, която витае в Париж и провинцията. Областите Бургундия, Корсика, Елзас и Лотарингия привличат влюбените с романтичните си градове и изживявания.

Share.

Leave A Reply