Борбите с бикове в Памплона

0

Испания е страна, пълна с невероятни гледки, звуци и вкусове.Но едно събитие определя Испания, както никое друго, а именно провеждането на борби с бикове в Памлпона.
Започнало още през 14 век, като единствената цел на събитието е била транспортирането на биковете.През годините обаче, тази практика набира голяма популярност, докато се превърнала в традиция, пазена и до днес.
В момента борбите с бикове се провежда всяка година от 7 до 14 юли, като за събитието пристигат мъже от цял свят, за да премерят силите си с расовите бикове.Пълен с пищност и церемония, всяка годиниа събитието започва по един и същи начин.Точно в 8 часа се чуват сирените, които предупреждават, че всички 6 бика и 6 бичета са пуснати от арената, когато започва и надпреварата.Въпреки, че улицата по която хора и бикове се надпреварват е дълга само 826 метра и продължителността на събитието трае около 4 минитим, това събитие ще ви остави спомен за цял живот.

Трябва да се има в предвид, че този карнавал не е напълно безопасен.Всяка година има между 200 и 300 ранени, а от 1910г. насам, 15 души са били убити.
И разбира се, поради бруталността на този „спорт“, много активисти за правата на животните се противопоставят на събитието.Поради тази причина, всяка година преди започването на фестивала се провежда демонстрация на която активистите маршируват голи, твърдейки, че биковете са измъчвани за развлечения.
Така че независимо дали сте дам, за да го стартирате или да го гледате, бягането с бикове е едно събитие, което веднъж опитали го, никога няма да го забравите.

Share.

Leave A Reply