Забележителностите на Махе

0

Сейшелските острови

Островната държава Сейшели постига своята независимост през 1976 година. Състои се от 115 острова, от които Махе е най-известният, който е и дом на столицата Виктория.
Остров Махе има да ви предложи много по отношение на природа, храна и приключения. Ето и някои от известните забележителности на острова.

Гробището Bel Air
Този паметник е най-старата историческа структура на острова и е построено от френските колонизатори. Тук са разположени и статуи на някои от най-известните местни жители.

Часовниковата кула
Тук ще намерите странна прилика между часовниковата кула във Виктория и Биг Бен в Лондон. Това е значителна забележителност от началото на 20-ти век. Кулата е построена по нареждане на сър Ърнест Ескот, по подобие на Биг Бен.

Френския културен център
Дори ако не сте член на културния център, ще може да използвате френските книги, показани в библиотеката.

Национален парк Morne
Основан през 1979 г., този национален парк е най-големият на Сейшелските острови и обхваща 1/5 от площта на остров Махе. Има 12 отделни еко-пътеки, които са идеално място за релакс сред екзотичната природа на острова.

Национална ботаническа градина
Ако се интересувате да научите повече за флората и фауната на Сейшелите, Националната ботаническа градина е вашето място. Тук са събрани всички екзотични и изчезващи видове, които могат да се видят единствено тук.
Заемащи 15 акра земя, градините са добра туристическа дестинация, където да излезете на пикник или просто да се любувате на морския бриз.

Природнонаучния музей
В столицата Виктория се намира природнонаучния музей, където са събрани не само най-важните артефакти от историята на Сейшелите, но също така има експонати, документални филми и други ресурси в подкрепа на екологичните проблеми в световен мащаб.

Фабриката за чай
Тази фабрика е едно от най-известните и популярни туристически места на остров Махе. Обиколката на чаените плантации ще ви върнат стотици години назад, когато всичко тук е било същото както е и сега. Също така, тук ще може да закупите и опитате различни местни чайове.

Прочетете какво да правите на Сейшелите тук.

Share.

Leave A Reply