Какво да правим на Сейшелските острови

0

Сейшелски острови

Прекрасните природни забележителности, високо развита инфраструктура и минималната престъпност превръщат Сейшелските острови в предпочитана екзотична туристическа дестинация в сърцето на Индийския океан.
Освен чудесните условия за истински релакс и почивка, архипелага привлича всички, които търсят нови и различни приключения.

Гмуркане в Сейшелите
С повече от 300 вида риби и повече от 100 разновидности на корали, гмуркането край Сейшелските острови е поразително. Достатъчно е да споменем, че при температура на водата от 28 градуса, видимостта тук е над 30 метра, което е невероятно. Едно от най-красивите места за гмуркане е Desroches Drop – коралов-варовиково плато, украсено с мистериозни пещери и каньон.

Риболов в Сейшелите
Риболов на големи риби е голяма атракция в Сейшелите. Топ мястото за едри риби е на ръба на островите „Банка“, където океанското дъно достига 1800 метра. Най-близките острови са Bird и Denis, но сравнително лесно може да се пристигне и от Махе. Най-добрите условия за ловуване са между ноември и април, когато най-вероятно може да уловите огромна лятяща риба „Bonefish“.

Голф
Сейшелските острови „Golf Club“ е изграден преди около 30 години, върху бивша кокосова плантация и в момента е едно прекрасно голф игрище, което е домакин на първенстовто „Лемпурия“ и привлича играчи от цял свят.

Гмуркане с шнорхел
За тези, които не са съвсем готови да се впуснат в дълбоките води на океана, гмуркането с шнорхел е приемлива алтернатива за вас. Необходимото оборудване е маска и плавници, както и тениска, която ще ви предпази от слънчево изгаряне.
Почти навсякъде в Сейшелите има прекрасни условия за подводното развлечение, което ще ви докосне до невероятни корали и многоцветни екзотични рибки. В някои места могат да се наблюдават и по-екзотични морски видове, като скатове, акули и водни костенурки.

Уиндсърфинг, водни ски и парапланеризъм
Други водни спортове, като уиндсърф, ветроходство, водни ски и парапланеризъм са популярни сред най-големите курорти и плажове на Сейшелите. Островните хотели предлагат някои от тези занимания, като част от своите безплатни услуги за своите гости. Комбинацията от спокойните води и постоянни топли ветрове, образуват прекрасни условия за всички водни спортове.

Share.

Leave A Reply