Змиорката на Карибско море – Ангуила

0

Сняг, температури под нулата, доста свободно време, голяма банкова сметка и една идея – бягство от студа в Ангуила.

Ангуила е малък остров в Карибско море, дестинация за любителите на екзотични изживявания, които може да се случат на малко места по света. Едно от тези места е този малък остров със зашеметяващо белите си пясъчни плажове, кристално чисти води и изключително приятелски настроените хора.

Остров Ангуила е с площ от 102 кв. км. суша и е самоуправляваща се задморска територия на Обединеното кралство. Населението е англоговорящо и наброява около 13000 души, по-голямата част от които са наследници на африканските роби, които наричат острова „змиорката„ поради факта, че погледнат от високо, наподобява на тази риба с издължена форма.

остров ангуила

Посещението на този екзотичен остров не е по джоба на всеки. Най доброто време за посещение е през януари и февруари, когато в северното полукълбо бушуват сняг и бури. Много заможни хора предпочитат тези месеци за посещение на Ангуила, за да избягат от сивата зима. Дестинацията е само мечта за голяма част от хората, защото само двупосочния билет от Европа струва около 1500 евро. По-голямата част от хотелите  са над три звезди, като цените започват от 100 евро за 24 часа престой, в зависимост от месеца в който се посещава. За сметка на това, любителите на подводните гмуркания се предлагат изключително много атракции и забавления, част от които са,  подводно гмуркане в подводния каньон Prikly Pear , който е осеян с подводни пещери и тераси с дълбочина до 20 метра и  нощното гмуркане в голямата кухина „Фонтана„ в защитения Little Bay. Забавленията с друг характер са изключително много, като открояващите са  конна езда във вътрешността на острова, гребане и плаване, включващи и риболовни експедиции, голф , екскурзии до съседните острови, водни ски. Нощния живот е доста разнообразен, като на гостите се предлагат забавления в клубове, където звучи музика с различен характер, като на острова често представят своето изкуство различни диджеи от целия свят.

Не на последно място трябва да се отбележи, че изкуството е неразделна част от живота на местните жители. Тук има много интересни забележителности, които трябва да се посетят на всяка цена. Ангуила предлага на посетителите си много музеи, студиа и галерии, където са показани изключително голяма част от произведенията на изкуството от местните жители. Най-известният исторически музей е „ Херитидж Кълекшън „ където са показани много артефакти, като древна керамика , битови предмети и древни музикални инструменти.

Все пак, не трябва да забравяме, че Ангуила е малък остров и е цел за посещение на много богати хора от целия свят, което прави необходимоста да се направи предварителна заявка през усиления туристически сезон, който е от ноември до края на април.

Share.

Leave A Reply