Китът в Тихия океан – Тайван

0

Тайван

Тайван е остров в Тихия океан в източна Азия. По-голямата част от острова е планинска с доминиращата планинска верига Юйшан с повече от 200 върха, които превишават 3000 метра, като най високият е вр. Юйшан със своите 3592 м. и е желан за покоряване от стотици катерачи от целия свят, които посещават островната държава целогодишно. Едно от интересните названия, които се дават за острова е, че погледнат в посока запад – изток прилича на кит, плуващ в океана заради формата му, която наподобява най-едрия бозайник. Така са го наричали и древните мореплаватели, които са минавали покрай него или са акустирали покрай бреговете му.

По-голямата част от туроператорите предлагат екскурзии до Тайван с цел, посещение на столицата на острова Тайпе, както и посещението на много храмове и природни забележителности, които предлага острова.

Най-известните забележителности в тримилионния Тайпе са посещенията на кулата-небостъргач „ Тайпе 101 „ която е висока 508 метра и е облицована с  алуминий и стъкло. Другата забележителност  за  туристите е древния  храм  Лонгчан, както и Националния дворцов музей, който е посещаван от повече от 3 милиона туристи всяка година. Столицата е главния търговски и икономически център на острова, като тук са концентрирани седалищата на много световни компании и банки.

Друга дестинация в Тайван е посещението на град Тайнан, като най-посещаваните обекти са храма на Конфуций, който е бил построен през 1665 г., като формата на покривите се отличава от останалите храмове на острова. С голям интерес се посещава  и храма на Богинята на морето. По-голямата част от населението са последователи на будизма и поради този факт храмовете и пагодите на острова са неизброимо много и са посещавани от милиони туристи ежегодно.

За любителите планинари най-подходящата дестинация е посещението на гр. Чиайи в близост на който се намира „ Националния парк Юшан „. Седемдесет процента от сушата на парка се намира на над 2000 м. надморска височина с множество екопътеки и гледки на величествени върхове, както и многобройни реки.

Островите Пенгху са архипелаг от 64 малки островчета, които примамват туристите от цял свят със своите чудни селца и многобройни плажове, които са подходящи и за морски риболов.

Тайван е често посещавана бизнес дестинация, поради факта, че е много развита индустриална страна. По производство на компютри, електронно-битова  апаратура и спортни яхти, страната е една от водещите в света, което кара много бизнесмени да предприемат пътуване с цел да осъществят множество сделки.

Ако сте решили да посетите този приказен остров, трябва да знаете, че езикът на който говори по-голямата част от населението е китайски, но доста от по-младото поколение говори с лекота и английския език.

Share.

Leave A Reply