Пенанг – перлата на Малайзия

0

Малайзия е страна, която се свързва с екзотични туристически дестинации, исторически забележителности и нетрадиционна кухня. Сред най – посещаваните курортни места е щатът Пенанг. Тази част от страната може да бъде срещната в литературните източници под названието „перлата на Малайзия“. В миналото, Пенанг е бил важно търговско средище за мореплаватели от Китай и Индия. На негови територии се организирали тържища, на които заинтересованите разменяли, продавали и купували всякакви стоки. Мястото било познато като рай за набавяне на разнообразни подправки за кулинарията.

penang

Днес, сред населението, което обитава Пенанг може да се открият будисти, мюсюлмани и християни, за които религиозната принадлежност не е от значение на мирното съжителство. Наличието на повече култури придават на Пенанг неповторим колорит.

мостУсловно казано, щатът се състой от две части. Едната е наречена Себаранг Перай и е континентална. Втората част е островна с главен център Джорджтаун. Двете самостоятелни части са свързани с един от най – дългите мостове в целия свят, мостът Пенанг. Дължината му е приблизително 14 километра. Туристите, които решат да посетят тази част от света предпочитат да се настанят в хотел в централната част Джорджтаун.

Подобно на много други екзотични дестинации, Пенанг предлага съвкупност от древен дух и исторически забележителности и модерни технологии и развитие. В централната част все още могат да бъдат открити закътани улички, които приютяват къщи и постройки запазили античния си вид. Всекидневно се организират разходки за всички чужденци. Обикновено откриването на старата част на Джорджтаун е почти непосилна задача за всеки, който не е от Пенанг.

Любителите на природата могат да прекарат незабравими часове в изучаване на разнообразието на флората и фауната на Малайзия. За целта е необходимо да посетят Националния парк на Пенанг. За завършек на деня се препоръчва наблюдение на залеза от някой от безбройните плажове.

ЯстияИстински фурор сред посетителите на това райско кътче предизвиква местната кухня. Заведенията за хранене предлагат китайски, тайландски, малайзийски и индийски деликатеси. Характерното за всеки вид храна тук е приготвянето и с многообразие от подправки и сосове. В някои ресторанти се предлага приготвяне на храна пред очите на клиентите.

Пенанг изглежда колкото далечен, толкова и примамлив за всеки пътешественик. Ако не ви достига смелост да го посетите, нищо не ви спира да мечтаете за него.

Share.

Leave A Reply