Бали – най-добрите места за посещение – Втора част

0

Остров Бали
След като ви показахме пет от най-добрите забележителности и атракции на остров Бали, идва ред и на останалите пет места в нашата класация. Ето ги и тях.

Garuda Wisnu Kencana
Garuda Wisnu Kencana е името на културен парк в южната част на острова, където се намира все още недовършената гигантската статуя на Вишну, на гърба на „Garuda“- свръхестествения божествен орел.Културния парк се е превърнал в едно от любимите места в Бали за всички художествени и културни представления.
Културния парк Garuda Wisnu Kencana е разположен на 250 хектара земя в Ungasan и е предназначен да запази изкуството, културните, кулинарните и духовни аспекти на острова.
Парка се намира на около 260 метра над морското равнище, в резултат на което от тук се открива невероятна гледка към целия остров и океана. Съораженията включват амфитеатър, изложбена галерия на открито, два ресторанта, магазин за сувенири, пазара на изкуството, център за масажи, както и център за приключенски дейности, от където ще може да наемете ATV и да обиколите местността.
Също така, в близост до статуята има минерален свещен извор, за който се твърди, че има лечебни сили. Уличния театъ пък е основната търговска зона, където започват и свършват всички тур обиколки на мястото. Тук ще намерите магазина за сувенири, от къдъето може да си купуте умален вариант на статуята на вишну и магическия орел.Най-красивата гледка, разкриваща се от тук е установена от градината indraloka. Там често се провеждат мащабни събития, като сватбени тържества и фирмени събирания.Освен това, не забравяйет да посетите известния „Kecak“ танц, извършван тук всеки ден от 18:30 часа!
Garuda Wisnu Kencana Bali

Бали Safari & Marine Park
Като един от най-големите паркове, това място е обхваща 40 хектара земя и е дом на 60 вида, всички от които бродещи свободно в големи заграждения. Насладете се на импровизирано сафари, в което ще видите слонове, пухкави бебета орангутани, хималайски мечки, африкански хипопотами, зебри, камили, щтрауси и много други. Несъмнено, най-голямо впчатление сред всички обитатели на парка прави точно един, именно легендарния индийски бял тигър. Точно те обитават най-голямата забележителност в парка – Ranthambore, копие на древна индийска крепост в град на Раджастан.
Bali Safari Marine Park

Desa Tapo
Величествените слонове могат да бъдат намерени в Bali Elephant Safari Park на Desa Tapo. Този парк, предлага на посетителите да се докоснат облизо и лично с мирните гиганти, а също така да отидат на експедиция на гърба на тези прекрасни животни.
Освен екскурзията върху гърба на слон, за удобството на туристите в парка е създаден голям ресторант, малки магазини за сувенири, както и музей с над 1000 експоната, един от които е най-стария скелет на мамут, датиращ на повече от 15 000 години.
Desa Tapo Bali

Ботаническата градина в Бали
Търсейки почивка сред прохладата на прекрасни растения, ботаническата градина в Bedugul е точното място за вас. Освен голямата колекция от тропически растения и диви животни, вътрешността на градината включва и различни авантюристически приспособления, като люлката на тарзан, мрежи и мостове. Ботаническата градина на Бали е любимо място за семеен отдих, както и уникално място за ботанически изследвания, консервация и образование. Ботаническата институтия предлага редица съоражения в подкрепа на изледването на растенията, включително хербарий, библиотека, оранжерии и разсадници. Забавно ново допълнение към градините на Бали е Treetop Adventures, оборудван с шест нива на вериги и 65 красиви предизвикателства, които ще ви изпълнят с адреналин и от където ще може да се насладите на парка от птичи поглед.
Bedugul Bali Indonesia

Kecak
Завладяващия Tari Kecak танц, наричан също „маймунски танц“ е бил създаден около 1930 г. и сега е международно признат като един от най-добрите Балийски танци. Той е уникален с това, че няма музикален фон, освен мъжкия хор „KEH-Chack“. Сюжета на kecak е взет от хиндусткия епос Рамаяна и се показва на почти всички културни места в Бали.
Tari Kecak всъщност проихожда от древен балийски ритуал, наричан sanghyang, в който танцьорите попадат в транс. Това е също форма на екзорсизъм и може да продължи с часове или дори месец.
Най-добрите места, където може да видите този танц са в Pura Uluwatu и Pura Tanah.
Kecak Bali

Share.

Leave A Reply